L'Associació de Veïns de Collblanc-la Torrassa amplia a tot L'H el seu programa social

martes, 20 de abril de 2010L'entitat Entreveïns treballarà per la inclusió social i laboral
L’Associació de Veïns de Collblanc-la Torrassa impulsa una nova entitat, Entreveïns, amb la qual ampliarà a tota la ciutat el seu programa d’inserció sociolaboral. L’acte fundacional va coincidir amb la presentació de la memòria del programa social desenvolupat per l’entitat veïnal l’any 2009, durant el qual va realitzar quasi 1.500 intervencions.

L’acta fundacional de la nova associació Entreveïns va tenir lloc durant la presentació de la memòria 2009 del programa social de l’Associació de Veïns de Collblanc-la Torrassa. La nova entitat estendrà aquest programa d’inserció social i laboral a tots els districtes de L’Hospitalet. L’objectiu és sumar-se també a una xarxa catalana d’entitats similars que s’estan creant per tot el país.

Dins aquest programa social, l’any passat l’associació va realitzar 1.496 intervencions i va atendre 622 persones, entre les que hi ha 534 menors. Ha aconseguir la inserció laboral en un 40% dels casos, però encara té un 38% de casos oberts, ja que les situacions d’exclusió van començar a ampliar la durada a partir del segon semestre del 2009.

El perfil del demandant d’ajuda també ha canviat. Hi ha una majoria de dones, que han passat a ser la principal font d’ingressos de la família. Augmenten els demandants majors de 40 anys que busquen feina per primer cop, també s’incrementen les persones en situació legal que demanen ajuda, així com els nacionals espanyols que s’adrecen a l’entitat veïnal o que són derivats pels serveis socials.

També ha canviat la formació dels demandants. La major part tenen estudis secundaris o superiors i un 60% té un nivell d’ingressos inferior a 500 euros, que correspon a les ajudes socials.

L’Associació de Veïns els ofereix assessorament i ajudar per buscar feina, però també disposa d’una botiga solidària que durant 2009 va lliurar 7.670 quilos d’aliments i 425 quilos de productes d’higiene personal. També van localitzar habitatges per acollir a 10 famílies a L’Hospitalet i 3 famílies a Barcelona.

De fet, la major part dels demandants són de Collblanc-la Torrassa però també reben sol•licituds d’altres districtes i fins i tot de fora de L’Hospitalet. Ara poden donar-los millor cobertura amb l’entitat Entreveïns per la qual busquen voluntaris. Els interessants s’han d’adreçar a l’Associació de Veïns de Collblanc-la Torrassa (pl. Espanyola, 21).

Per presentar Entreveïns i la memòria del programa social, que acompleix 10 anys, l’associació va convidar la diputada i portaveu d’immigració al Congrés, Esperança Esteve, que va explicar el projecte de llei d’economia social.

Esteve es va mostrar partidària del treball comunitari que, com a Collblanc-la Torrassa, aplega l’actuació d’entitats, empreses privades, institucions i ciutadans, com la base de l’economia social per una xarxa de protecció social que actuï en cas de risc d’exclusió. “Sóc partidària d’atorgar menys subvencions. S’han de generar oportunitats i treballar per la reinserció perquè l’única forma de que una persona estigui inserida socialment és tenir una feina perquè sigui independent i no viure d’ajudes”.

En aquest sentit, la diputada va manifestar que l’Estat és responsable de donar cobertura a les necessitats bàsiques de la ciutadana, com salut o educació, i de donar suport als problemes socials a través de les pensions, però que és necessària l’actuació comunitària per ajudar a aquell que ho necessita. “A més –afegeix- les societats, amb èxit són aquelles que treballen en xarxa i lideren el seu destí. Fins i tot augmenta l’esperança de vida dels seus components”.

Respecte de la nova llei d’economia social, Esteve ha dit que combina “valors ètics, impulsa el progrés social i genera riquesa i cohesió social. També promou la solidaritat interna, té capacitat transformadora de la societat i posar el benestar de les persones per davant dels resultats econòmics”.

A l’acte també van participar el regidor del districte, Pere Según, i la tinenta d’alcalde de Benestar Social, Dolors Fernández.


1 comentarios:

Josep Maria Quintana Duran dijo...

He enviat l'email a avcollblanc-torrassa@confavc.org, però el servidor l'ha rebujat. No sé cap altre forma d'enviar-los un email: Assumpte:Habitatges sí, però més aparcaments
Contingut: Bon dia,
Visc a la Torrassa i un dels principals inconvenients és la manca de llocs d'aparcament. Vaig veure que l'ajuntament (L´H-2010) volia enderrocar l'edifici d'aparcaments del carrer Montseny per fer pisos pels joves. Hi ha altres llocs on es poden fer els pisos arribat el moment, de manera que el barri guanyaria moltes places de aparcament a sota els pisos i en global (sense perdre'n cap). A mi em venen al cap l'antiga fabrica que hi ha a la Ronda de la Torrassa prop de Rafael Campalans; o bé les barraques que hi ha al carrer Mare Déu dels Desemparats davant de l'escola Montesori; o bé a sobre dels Encants o el Taller de Reparacions del carrer Goya (Cantonada Roselló i Riera Blanca respectivament), aquest podrien continuar la seva activitat als baixos; i molts d'altres llocs. Si l'ajuntament insisteix en sacrificar l'augment de places de parking ha d'explicar per quina raó cal fer-los precisament allà. Així ningú no podrà pensar que hi ha algun interés particular en joc. Sobretot després del que va passar a Santa Coloma cal deixar les coses molt clares.
salutacions,
Josep Maria Quintana Duran
email: jmquintanad@gmail.com

 
Associació de Veïns Collblanc - La Torrassa - by Templates para novo blogger